Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΤΑ LINKS ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΑΝ!!! (Σήμερα 26/10/2012)

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ "ΖΑΓΚΟΡ"

ΖΑΓΚΟΡ
Το δεύτερο περιοδικό του εκδοτικού του Στέλιου Ανεμοδουρά ήταν το Ζαγκόρ, εβδομαδιαίο και κυκλοφόρησε από το Δεκέμβριο του 1970 έως το Δεκέμβριο του 1975.
Ήταν αναπαραγωγή του ομώνυμου μηνιαίου ιταλικού περιοδικού, που εξακολουθεί να εκδίδεται έως και σήμερα. Ο ήρωας με το όνομα Ζαγκόρ σχεδιάστηκε από τον εκδότη και συγγραφέα Sergio Bonelli το 1961, σε σχέδιο αρχικά του Gallieno Ferri. H ελληνική έκδοση περιελάμβανε και άλλες ιστορίες, όπως τις περιπέτειες του "Κάπταιν Μίκι" και του Άγγλου  ποδοσφαιριστή του "Roy of the Rovers".
Το όνομα του Ζαγκόρ προέρχεται από το «Za-gor-te-nay», το «πνεύμα με το τσεκούρι». Ο ήρωας προστατεύει τους καλούς στο δάσος του Darkwood κάπου στην βορειοανατολική Αμερική. Διαθέτει δύναμη, αντανακλαστικά και είναι ικανότατος στη χρήση του πολεμικού τσεκουριού. Η χαρακτηριστική πολεμική κραυγή του «AAHHYAAKK» πανικοβάλλει τους κακούς και οι Ινδιάνοι πιστεύουν ότι τον έστειλε ο Μανιτού. Οι ιστορίες του έχουν στοιχεία western, αστυνομικά, τρόμου και υπερφυσικού. Ο σύντροφός του είναι το ακριβώς αντίθετό του. Ο χοντρός, κοντός μόνιμα πεινασμένος αλλά αγνός Μεξικάνος Don Chico Felipe Caeteno Lopez y Martinez y Gonzales, ή απλώς Τσίκο. Ο Ζαγκόρ έφθασε τα 260 τεύχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου